Dermatoloog, microbioloog, oud- GGD arts.

Het team achter SOA thuistest

Soa-thuistest.nl is een initiatief van OneDayClinic, een privékliniek gespecialiseerd in de preventie, diagnose en behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen met 17 locaties in Nederland. OneDayClinic werkt samen met een kundig laboratorium dat ISO-gecertificeerd is (Reinier Haga MDC) en BIG geregistreerde artsen.

Je kunt je in Nederland op SOA’s laten testen bij de huisarts of bij de GGD. Als je niet aanmerking komt bij de GGD en niet naar huisarts durft, kun je alleen terecht bij een privékliniek. Voor velen zijn de tarieven van een privékliniek te prijzig. Om SOA-testen meer toegankelijk te maken voor iedereen en zo SOA’s de wereld uit te helpen is SOA-thuistest opgezet.

Amit Atwal: Eigenaresse van SOA-thuistest.nl en ervaren arts gespecialiseerd in SOA testen.

Opgezet door oud arts

Soa-thuistest.nl en OneDayClinic zijn opgezet door Amit Atwal, een oud GGD arts gespecialiseerd in de preventie en verzorging van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). Zij heeft jaren gewerkt op de SOA poli als superviserende arts en heeft bijgedragen aan de educatie over SOA’s aan collega-artsen en verpleegkundigen.

Laboratorium

Het laboratorium (Reinier Haga MDC) waarmee wij samen werken is iso-gecertificeerd. Het is een ziekenhuis laboratorium waar ook GGD’s en huisartsen hun soa testen laten bepalen.

Onze testen hebben een CE markering

Behandeling nodig?

In de klinieken van OneDayClinic in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Nijmegen kun je terecht voor een anonieme soa test en behandeling. Een afspraak voor behandeling kun je maken op Onedayclinic.nl.

Sensitiviteit en specificiteit

Een test is nooit 100% betrouwbaar maar biedt wel minstens 99,3% betrouwbaarheid. Als je de instructies goed opvolgt en houdt aan de windowfase garandeert het de grootste mogelijke betrouwbaarheid van de uitslag. Alle soa testen van Soa-thuistest hebben een bepaalde sensitiviteit (De sensitiviteit van een geneeskundige test is het percentage terecht positieve uitslagen onder de zieke personen) en specificiteit (De specificiteit van een test is het percentage terecht negatieve testuitslagen onder de niet-zieke personen).

SOA Sensitiviteit Specificiteit
Chlamydia 99,99% 99,99%
Gonorroe 99,30% 99,30%
Trichomonas 97,00% 98,90%

Window fases

De window fase: is de tijd tussen een onveilig seksueel contact en het moment waarop een soatest kan aantonen dat je een soa hebt opgelopen.

Window fase Aantal dagen/weken
Chlamydia 14 dagen
Gonorroe 14 dagen
Trichomonas 21 dagen
Mycoplasma 21 dagen
Hiv sneltest 6-12 weken

Bekend van:                    

Hoe werkt het?

gratis-test-advies-icon-shutterstock-kleur

Gratis test advies

Vul onze anonieme soa testwijzer in of neem contact met ons op voor persoonlijk testadvies.

bestel-de-test-icon-kleur

Bestel de test

Kies de tests die jij wil doen en voeg ze toe aan je winkelmandje. Klik vervolgens op ‘bestellen’ of ‘afrekenen’.

neem-thuis-de-test-af-icon-shutterstock-kleur

Neem thuis de test af

Volg de instructies op in het pakket en neem een zelfswab, urinesample of vingerprik thuis af.

stuur-test-naar-lab-icon-shutterstock-kleur

Stuur test naar lab

Stop de buis(jes) in de bijgeleverde envelop en doe die gratis op de post

check-uitslag-icon-shutterstock-kleur

Check uitslag

Kijk na 2-3 werkdagen in ons online uitslagenportaal met je barcode en opgegeven geboortedatum.

positief-getest-icon-shutterstock

Positief getest?

Waarschuw je partners en laat je behandelen door jouw huisarts of anoniem door de artsen van onze samenwerkingspartner OneDayClinic.