Mocht je vraag niet beantwoord zijn, neem contact op via info@soa-thuistest.nl.
De SOA-testen worden anoniem, discreet verzonden. De testen worden verzonden in een blanco envelop zodat niemand weet wat je hebt besteld. Wil je het niet naar je thuisadres verzonden hebben? Dan kun je het pakket ook komen ophalen op Waalstraat 43 in Amsterdam. Bel ons even om dat aan te vragen (085 070 3483).
Nadat je de test via onze website hebt besteld en betaald, verzenden wij zo snel mogelijk jouw pakket. Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag op de post. PostNL brengt het dan zo snel mogelijk naar je toe. De Track&Trace-code kun je bij ons opvragen.
Voor het verzenden van jouw bestelling brengen wij €5,- euro in rekening. Nadat je de SOA-test zelf hebt afgenomen, stuur je deze terug in de daarvoor bestemde envelop naar het laboratorium. De uitslag van je SOA-test kun je meestal 1 werkdag na ontvangst door het lab inzien op onze website.
Zodra jouw SOA-test samples zijn ontvangen door het laboratorium, krijg je na 1-2 werkdagen je uitslag door. Met jouw unieke barcode en je opgegeven geboortedatum kun je hier op de website je uitslagen opvragen. Zie je na 4 werkdagen nog geen uitslag? Neem dan contact met ons op, dan zoeken wij uit wat er aan de hand is.
Alle SOA-testen worden door het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum gedaan. Dit is een groot ziekenhuislaboratorium en is vanzelfsprekend ISO-gecertificeerd.
Je kan met onze uitslag naar de huisarts. Als je dat niet wil, kan je anoniem behandeld worden bij OneDayClinic. Dit is een SOA-kliniek waarmee wij samenwerken, met locaties in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda, Rotterdam, Den Haag en Nijmegen. De artsen die hier werken zijn uiteraard BIG-geregistreerd en kunnen jou de juiste behandeling geven.
Wil je naar je huisarts? Je kan ons ook mailen om een officieel pdf van je uitslag met logo van het lab op te vragen. Deze kun je dan aan je huisarts lagen zien.
Het is belangrijk dat je je partner(s) waarschuwt als je positief bent getest op een SOA. Je huidige partner ook je ex-partners moeten worden gewaarschuwd tot 1 jaar geleden. Zij kunnen de SOA ook hebben zonder dat zij klachten hebben en deze weer ongemerkt doorgeven aan hun partner(s). Ook kunnen ze de SOA weer aan jou teruggeven, bij de meeste SOA’s wordt je niet immuun. Partnerwaarschuwing zorgt ervoor dat de SOA niet verder verspreidt en indien je dit anoniem wilt doen kan dit via www.partnerwaarschuwing.nl. Je kan een code van ons krijgen waarmee je anoniem kan gaan waarschuwen. Je partners krijgen dan een mailtje of smsje van de GGD. Neem even contact met ons op als je een code hiervoor wil.
Chlamydia
– wel klachten: alle bedpartners uit de 6 weken voordat de klachten begonnen.
– geen klachten: alle bedpartners van de afgelopen 6 maanden.
Gonorroe
– ben je een man en heb je klachten: alle bedpartners tot 6 weken voordat de klachten begonnen.
– ben je een man en heb je geen klachten: alle bedpartners van de afgelopen 6 maanden.
– ben je een vrouw met of zonder klachten: alle bedpartners van de afgelopen 6 maanden.
HIV: alle bedpartners uit je verleden, of alle bedpartners vanaf je laatste negatieve HIV-test.
Mycoplasma: vaste bedpartner(s) van dat moment.
Trichomonas: alle bedpartners van de 4 voorafgaande weken.
De beste manier om een SOA te voorkomen is door het hebben van veilige seks. Condooms beschermen erg goed bij de meeste soorten van seksueel contact, maar geven helaas geen 100% garantie. Als je denkt dat je misschien een SOA hebt dan is het dus alsnog een goed idee om te testen, ook wanneer je een condoom hebt gebruikt. Wil je meer info over hoe je condooms juist gebruikt, kijk dan hier.
- Let goed op of er op het condoom een CE-keurmerk staat.
- Let goed op de datum en gebruik geen condooms die over de houdbaarheidsdatum zijn.
- Let op dat je het condoom niet scheurt open het condoom niet met je mond of schaar.
- Oefen met een condoom. Jongens kunnen bij zichzelf een condoom omdoen en meisjes kunnen oefenen door een condoom om bijvoorbeeld een banaan te rollen.
- Gebruik een nieuw condoom wanneer je wisselt van anale naar vaginale seks.
- Gebruik geen (massage)olie of vaseline bij je condoom en gebruik alleen glijmiddel op siliconen- of waterbasis.
- Knijp het topje van het condoom goed dicht wanneer je deze omdoet.
- Houd de onderkant van het condoom stevig vast wanneer je terugtrekt.
- Wissel naar een nieuw condoom als je langer dan een kwartier seks hebt of als er een zaadlozing is geweest en je door wil gaan met seks hebben.
De windowfase van een SOA is de tijd tussen het onveilige seksuele contact en het moment dat een SOA-test kan aantonen of er een SOA is opgelopen. De windowfase is iets anders dan de incubatietijd. De incubatietijd is namelijk de periode tussen het oplopen van een SOA (het seksueel contact) en het optreden van de eerste symptomen van de SOA. De incubatietijd is vaak korter dan de windowfase, maar kan ook langer zijn. Soms komen symptomen al na een aantal dagen op. Het kan dan nog te vroeg zijn om te testen. Het is belangrijk om bij het testen op SOA’s rekening te houden met de windowfase omdat een test anders niet genoeg betrouwbaar is.
De windowfase verschilt per SOA:
- Chlamydia: 2 weken
- Gonorroe: 2 weken
- Hiv: 3 maanden
- Trichomonas: 4 weken
- Mycoplasma: niet bewezen, maar waarschijnlijk 3-4 weken
Voor betrouwbare SOA-testen is de juiste manier van materiaal afnemen erg belangrijk. De penis moet op een andere manier getest worden dan de vagina, namelijk met urine in plaats van een swab, terwijl bij iemand die een vagina heeft een swab daarvan juist betrouwbaarder is dan een urinetest. Voor veel mensen is dit het makkelijkst te begrijpen als we ‘SOA-test man’ en ‘SOA-test vrouw’ zeggen, ook al is dit niet het beste voor de inclusiviteit.
Het maakt ons natuurlijk niets uit hoe jij je identificeert. Het gaat puur medisch gezien alleen maar om of je een penis of (neo)vagina hebt. Ook als transgender, nonbinair of intersekse persoon kun je gewoon onze testen doen.
Heb je seksueel contact gehad met je penis en/of heb je geen vagina? Klik dan altijd op ‘SOA-test man‘.
Heb je seksueel contact gehad met je (neo)vagina? Klik dan altijd op ‘SOA-test vrouw‘.
Kijk voor meer informatie over SOA-testen bij transgenders op soaaids.nl.
Algemene SOA-informatie
Iedereen die seksueel actief is kan een SOA oplopen. Hoe groot de kans is dat jij een SOA hebt opgelopen hangt af van je situatie. Van onveilige seks (zonder condoom) kun je alle SOA’s oplopen. Wanneer je condoom scheurt, geldt dit ook als onveilige seks. Van iedere manier van seksueel contact (pijpen, beffen, penetratie met een penis, vinger of speeltjes, anale seks inclusief rimmen) kun je een SOA oplopen. Je kan dus overwegen om ook je keel te testen als je orale seks hebt gegeven (gepijpt/gebeft/gerimd) zonder condoom, maar de kans op besmetting is wel een stuk kleiner bij orale seks. Als er een penis in jouw anus (kontgat) is geweest, dan is het een goed idee om ook daar te testen. Vrouwen kunnen overigens ook een anale SOA oplopen zonder ooit anale seks te hebben gehad, maar daar wordt bij de behandeling al rekening mee gehouden.
Condooms helpen ontzettend, maar bieden geen 100% bescherming. Zeker SOA’s die je via de huid kan overdragen zoals herpes en genitale wratjes, loop je ook makkelijk op bij condoomgebruik. Daarnaast vergeten mensen soms dat SOA’s ook overgedragen kunnen worden via voorvocht, speeksel en vaginaal vocht bij aftrekken, vingeren en orale seks. Een test is dus de enige manier om zeker te weten dat je geen SOA hebt opgelopen.
Wanneer je als man seks hebt met mannen, als je betaalde seks hebt gehad of seks met iemand in het buitenland heb je een grotere kans om de minder voorkomende SOA’s op te lopen, zoals HIV, syfilis of hepatitis B. Op dit hele pakket kun je je heel makkelijk, anoniem en betrouwbaar laten testen bij OneDayClinic.
Wil je weten waarop jij het beste kan testen? Doe dan de betrouwbare, anonieme testwijzer van Soa Aids Nederland.
De enige manier om zeker te weten dat je geen SOA hebt is door je te laten testen. Je kan ook een SOA hebben zonder dat je ergens last van hebt. Je bent dan wel besmettelijk, zonder dat je dat zelf merkt. Het is in ieder geval verstandig je te laten testen wanneer je:
- onveilige seks hebt gehad (zonder condoom)
- condoom gescheurd is
- gewaarschuwd bent voor een SOA
- klachten hebt zoals pijn bij het plassen, (veranderde) afscheiding, tussentijdse bloedingen, pijn bij de seks, pijn in de ballen, huidafwijkingen zoals blaasjes, zweertjes of wratjes
- een nieuwe relatie hebt en seks zonder condoom wil hebben
- meerdere verschillende seksuele contacten hebt gehad het afgelopen half jaar
- een spiraaltje wil laten plaatsen
- zwanger bent
Vaak kan je niet meteen nadat je een SOA hebt opgelopen deze ook al aantonen met een test. Er moet een bepaalde ‘windowfase’ afgewacht worden. Deze verschilt per SOA. Sommige kun je al betrouwbaar testen na 14 dagen afwachten, andere kun je na 3 maanden pas helemaal uitsluiten.
Dit zijn de windowfases van onze testen:
Window fase | Aantal dagen/weken |
---|---|
Chlamydia | 14 dagen |
Gonorroe | 14 dagen |
Trichomonas | 4 weken |
Mycoplasma | 3-4 weken |
Hiv sneltest | 12 weken |
SOA’s zijn per definitie ziektes die je over kan dragen door seksueel contact. Van iedere manier van seksueel contact (pijpen, beffen, penetratie met een penis, vinger of speeltjes, anale seks inclusief rimmen) kun je een SOA oplopen.
Sommige SOA’s, zoals genitale wratjes, kun je al oplopen van huid-huid-contact of het delen van een handdoek. De meeste SOA’s kun je gelukkig echt alleen oplopen als iemands sperma, vaginaal vocht of bloed in contact komt met jouw slijmvliezen. Je hoeft dus niet bang te zijn een SOA op te lopen van de wc-bril.
Lees hier meer over hoe je SOA’s wel en niet kan oplopen.
Condooms helpen ontzettend om de kans op besmetting te verkleinen, maar bieden geen 100% bescherming. Zeker SOA’s die je via de huid kan overdragen zoals herpes en genitale wratjes, loop je ook makkelijk op bij condoomgebruik. Daarnaast vergeten mensen soms dat SOA’s ook overgedragen kunnen worden via voorvocht, speeksel en vaginaal vocht bij aftrekken, vingeren en orale seks. En een condoom kan gescheurd of afgegleden zijn zonder dat je het hebt gemerkt. En helaas is stealthing een fenomeen dat soms voorkomt.
Een test is dus de enige manier om zeker te weten dat je geen SOA hebt opgelopen.
Informatie SOA-tests en betrouwbaarheid
Bij ons kun je tests bestellen voor Chlamydia, Gonorroe, Mycoplasma, Trichomonas en HIV. Gebruik de betrouwbare testwijzer van Soa Aids Nederland om te kijken welke voor jou van belang zijn.
De tests op Chlamydia, Gonorroe, Mycoplasma en Trichomonas worden uitgevoerd door ons laboratorium dat ISO-gecertificeerd is. Bij de analyse wordt de PCR-techniek gebruikt, wat de gouden standaard is voor SOA-diagnostiek. Onze tests zijn dus even betrouwbaar als bij de GGD of huisarts.
Hierbij is het wel belangrijk dat de test binnen 72 uur na afname in het lab arriveert. Doe de test dus zo snel mogelijk op de post als je hem hebt afgenomen en let daarbij op de lichtingsmomenten van de brievenbus. De meeste brievenbussen worden alleen op werkdagen rond 17:00 geleegd.
Onze sneltest op HIV is een zeer betrouwbare antistoffentest met CE-markering. Deze test is 99,6% betrouwbaar als je hem 3 maanden of langer na je gelopen risico doet. Volg altijd wel precies de instructies en lees de test af binnen de aanbevolen tijd.
Nee, deze thuistests waarbij je zelf na een aantal minuten de uitslag kunt aflezen (net als bij een corona-sneltest of zwangerschapstest) zijn helaas onbetrouwbaar.
Het heeft geen zin je direct na behandeling opnieuw te testen. De PCR-tests reageren op genetisch materiaal van de bacteriën en parasieten. Dit materiaal blijft nog enkele weken in je lijf aanwezig na behandeling. De test ziet niet of het dood of levend materiaal is. De test blijft meestal dus nog een paar weken positief, ook als je goed bent behandeld.
Je kunt je in principe 6 weken na de start van je behandeling voor chlamydia, gonorroe, mycoplasma of trichomonas weer betrouwbaar laten testen, maar meestal is dat niet nodig. Vraag de dokter die je heeft behandeld om persoonlijk advies.
Ja, dat zou kunnen. Het is mogelijk dat je SOA al voldoende behandeld is. Het verschilt per SOA op welke antibiotica deze reageert. HIV wordt echter nooit behandeld met antibiotica.
Een PCR-test ziet bovendien niet het verschil tussen een levende of dode bacterie/parasiet. Na behandeling kan de test nog maximaal 6 weken positief blijven, ook al ben je voldoende behandeld.
Je kunt altijd een afspraak maken bij OneDayClinic om met een van onze artsen te bespreken of een test bij jou nu zinvol is. Dit kan op www.onedayclinic.nl of door te bellen met: 085 070 3483.
SOA klachten en symptomen
Chlamydia, Gonorroe, Mycoplasma en Trichomonas kunnen klachten geven als: pijn, jeuk of een branderig gevoel bij het plassen, afscheiding uit je eikel, veranderde vaginale afscheiding of veel meer afscheiding dan normaal, tussentijdse bloedingen, pijn bij de seks, bloedingen na de seks, pijn of een zwelling in de ballen, pijn in de onderbuik, diarree, anale jeuk, keelpijn.
HIV kan klachten geven als: een grieperig gevoel, huiduitslag, opgezwollen lymfeklieren, nachtzweten, diarree, koorts, vermoeidheid, gewichtsverlies. Na verloop van tijd kun je vatbaarder worden voor infecties. Kijk voor meer informatie op de pagina over HIV.
Ja, dat kan zeker. Het merendeel van de vrouwen merkt niks van het hebben van een SOA als chlamydia of gonorroe. Mannen hebben vaker klachten, maar ook niet altijd. Ongeveer de helft van de mannen heeft geen klachten van chlamydia en zeker 1 op de 10 heeft geen klachten van gonorroe.
Het is dus altijd verstandig je te laten testen na onveilig seksueel contact.
Ja, dat kan. Een SOA geeft vaak vage klachten of zelfs helemaal geen klachten. Een test is dus de enige manier om zeker te weten dat je geen SOA hebt. De klachten kunnen ook door iets anders dan een SOA komen, dus het is altijd een goed idee om ze met je huisarts te bespreken.
Anonimiteit en gegevensverwerking
Nee, dat hoeft niet. Je mag een naam en geboortedatum verzinnen. De uitslag kan je opzoeken met die geboortedatum en jouw unieke code (die je van ons krijgt). En als je geen post op je thuisadres wil, dan kun je ook het pakketje ophalen op Waalstraat 43 in Amsterdam. Bel dan even op 085 070 3483 om dat af te spreken.
Nee, wij sturen nooit automatisch gegevens door naar je huisarts.
2 weken en daarna worden ze automatisch uit ons uitslagenportaal verwijderd. Dit is voor de digitale veiligheid. Als je later je uitslag nog nodig hebt, dan kun je ons mailen om deze op te vragen. We kunnen je altijd nog een pdf met jouw uitslag sturen.
Over de thuistest
De tests op Chlamydia, Gonorroe, Mycoplasma en Trichomonas neem je af met een zelfswab van de vagina, anus of keel. Er zitten instructies bij in de verpakking. Mannen (en mensen met een penis) kunnen ook een beetje urine opvangen en dit opsturen. Een wattenstaafje in de plasbuis is dus niet nodig! Vang wel altijd het eerste deel van de urinestraal op. Het urineonderzoek is het meest betrouwbaar uit ochtendurine en als je minstens 2 uur voor het opvangen niet hebt geplast.
Voor de HIV-test neem je zelf een beetje bloed af met een vingerprikje.
In het pakket zitten duidelijke afnameinstructies. Wanneer je deze opvolgt komt het helemaal goed.
Man

Vrouw

De tests zijn vaak meerdere weken/maanden houdbaar. Je kunt dit aflezen op de verpakking van de swab, de sneltest of het buisje.
De kans om een SOA op te lopen is per keer seks met een besmet persoon niet 100%, maar verschilt per SOA. Je kan op elke lichaamslocatie waar diegene contact mee heeft gehad een SOA oplopen. Als je bijvoorbeeld orale seks hebt gegeven (gepijpt, gerimd, gebeft) en anale seks hebt gehad (in je kont), kan het zo zijn dat je alleen een SOA in je keel hebt opgelopen en niet in je anus, of andersom. De kans dat je keel besmet raakt is wel veel kleiner dan je penis, anus of vagina.
Verder kunnen vrouwen ook anaal besmet worden zonder ooit anale seks te hebben gehad, omdat de vagina en anus erg dicht bij elkaar liggen. Daar wordt tegenwoordig bij de behandeling rekening mee gehouden. Meestal testen vrouwen dus alleen de anus als ze ook echt seksueel contact in hun anus hebben gehad, maar dit is een persoonlijke keuze.
Of het verstandig is om verschillende lichaamslocaties te testen hangt van veel factoren af. De testwijzer van Soa Aids Nederland houdt hier rekening mee. We raden je aan om deze te doorlopen voordat je testen bij ons bestelt. Zo weet je zeker dat je niet teveel of te weinig test.
Ja, dat kan. Ongesteld zijn is geen enkel probleem voor de betrouwbaarheid van de test. Bij het afnemen van de swab strijk je langs de vaginawand, waardoor het wattenstaafje materiaal opneemt. De gevoelige PCR-test kan hieruit prima de bacteriën/parasieten detecteren. Menstruatiebloed zit daarbij niet in de weg.
Verzending en bezorging
Wanneer je een test online bestelt, wordt deze zo snel mogelijk als brievenbuspakketje verzonden met PostNL. Hoe snel de test bij je thuis is, is afhankelijk van de drukte bij PostNL. Meestal duurt dit 1-2 werkdagen.
Nee, de test wordt verzonden als brievenbuspakketje. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.
In het pakket zit een gefrankeerde retourenvelop . Hier doe je het materiaal in, waarna je hem goed moet sluiten. Vervolgens kun je de envelop gewoon in de brievenbus gooien.
Let op: het is belangrijk dat de test binnen 72 uur na afname in het lab arriveert. Doe de test dus zo snel mogelijk op de post wanneer je hem hebt afgenomen en let daarbij op de lichtingsmomenten van de brievenbus.
De meeste brievenbussen worden alleen op werkdagen rond 17:00 geleegd.
De verzendkosten zijn 5 euro.
De meeste brievenbussen worden alleen op werkdagen rond 17:00 geleegd. Het beste kun je dus de test rond 16:00 op een werkdag op de post doen. Mocht dit niet lukken, let er dan op dat de test wel binnen 72 uur na afname in het laboratorium kan zijn.
In de zomer is het extra belangrijk om hier op te letten, want bij hitte is het materiaal minder goed te bewaren.
Kosten en betaling
Een test kun je bij ons bestellen vanaf 29,95 voor een HIV-test en 44,95 voor een chlamydia en gonorroe-test. Kijk in het overzicht voor alle prijzen.
De laboratoriumtests die wij doen zijn precies hetzelfde als bij de huisarts of GGD. De prijs kan wel verschillen. De tests bij de GGD zijn gratis, maar de GGD heeft vrijwel alleen plek voor risicogroepen. De prijzen bij de huisarts zijn ongeveer gelijk aan onze prijzen. Bij ons heb je de uitslag vaak wel sneller en je hoeft niet te wachten op een afspraak. Meestal krijg je bij de huisarts de uitslag na 5 werkdagen en bij ons na 2-3 werkdagen.
Ook kun je bij je huisarts niet anoniem terecht. Bij ons mag je zelf kiezen wat voor naam en geboortedatum je geeft, zolang je die maar kunt onthouden. Wij sturen geen gegevens door aan je verzekeraar of huisarts. Je rekent bij ons meteen online af, dus je krijgt ook geen rekening achteraf en weet precies waar je aan toe bent.
Nee, een test bij soa-thuistest.nl gaat niet automatisch van je eigen risico. Wij sturen geen gegevens door naar je zorgverzekeraar. Wel kan je zelf proberen de kosten te declareren bij je zorgverzekeraar. Die beoordeelt dan of je een vergoeding krijgt of het bedrag van je eigen risico wordt afgetrokken. Reken hier echter niet op; veel SOA-zorg in Nederland is niet vergoed.
Je kan online betalen met iDEAL of creditcard.
Uitslag en behandeling
In het pakketje krijg je een kaartje met barcode. Deze code en je geboortedatum voer je in op de website. Dit kan vanaf 1 werkdag nadat je test is aangekomen op het laboratorium. Dit betekent dat je uitslag er vaak 2-3 werkdagen nadat je hem op de post hebt gedaan op staat.
Vanaf het moment dat het lab je materiaal ontvangt, duurt het meestal 1-2 werkdagen voor de uitslag er is. Dit betekent dat de meeste klanten hun uitslag 2-3 werkdagen nadat ze hem op de post gedaan hebben krijgen. Dit hangt wel af van de snelheid van PostNL op dat moment. De uitslagen komen altijd na 20:00 online. Staan ze er na 4 werkdagen nog niet op, laat het dan altijd even aan ons weten! Dan zoeken we voor je uit wat er aan de hand is.
Wanneer een of meer van je uitslagen positief blijken te zijn, moet je je laten behandelen en je sekspartners van de afgelopen tijd waarschuwen.
Voor behandeling kun je contact op nemen met je eigen huisarts of een afspraak maken bij een van de klinieken van OneDayClinic. Dit kan op www.onedayclinic.nl of door te bellen met: 085 070 3483. De benodigde medicatie is op voorraad in de klinieken, dus je kunt anoniem behandeld worden en hoeft niet langs de apotheek. Wanneer je je vaste partner meeneemt naar het spreekuur, kan die zelfs op jouw uitslag mee behandeld worden.
Vind je het heel moeilijk om je partners te confronteren? Dan kun je gebruik maken van www.partnerwaarschuwing.nl. Wij kunnen je aan een code helpen om in te vullen op die website. Je partner krijgt dan een anonieme waarschuwing van de GGD.
Indien je positief bent getest voor HIV, is het handig om even te bellen met ons. Een van de artsen van OneDayClinic kan je dan helpen met de vervolgstappen en je vragen beantwoorden.
In principe moet je iedereen waarschuwen met wie je de laatste 6 maanden seksueel contact hebt gehad. Als je klachten hebt moet je meestal iedereen waarschuwen met wie je seksueel contact hebt gehad in de 6 weken voor je klachten kreeg. Zie hieronder voor informatie per SOA.
Partnerwaarschuwing zorgt ervoor dat de SOA niet verder verspreidt en indien je dit anoniem wilt doen kan dit via www.partnerwaarschuwing.nl. Je kan een code van ons krijgen waarmee je anoniem kan gaan waarschuwen. Je partners krijgen dan een mailtje of smsje van de GGD. Neem even contact met ons op als je een code hiervoor wil.
Chlamydia
– wel klachten: alle bedpartners uit de 6 weken voordat de klachten begonnen.
– geen klachten: alle bedpartners van de afgelopen 6 maanden.
Gonorroe
– ben je een man en heb je klachten: alle bedpartners tot 6 weken voordat de klachten begonnen.
– ben je een man en heb je geen klachten: alle bedpartners van de afgelopen 6 maanden.
– ben je een vrouw met of zonder klachten: alle bedpartners van de afgelopen 6 maanden.
HIV: alle bedpartners uit je verleden, of alle bedpartners vanaf je laatste negatieve HIV-test.
Mycoplasma: vaste bedpartner(s) van dat moment.
Trichomonas: alle bedpartners van de 4 voorafgaande weken.
Voor behandeling kun je contact op nemen met je eigen huisarts of een afspraak maken bij een van de klinieken van OneDayClinic. De benodigde medicatie is daar op voorraad in de klinieken, dus je kunt anoniem behandeld worden en hoeft niet langs de apotheek. Wanneer je je vaste partner meeneemt naar het spreekuur, kan die zelfs op jouw uitslag mee behandeld worden.
Als je de uitslag 4 dagen nadat je je materiaal op de post hebt gedaan nog niet hebt, raden we je aan om contact met ons opnemen via info@soa-thuistest.nl. Wij kunnen dan voor je uitzoeken wat er aan de hand is. Ook als je andere problemen ervaart met de test – bijvoorbeeld bij de afname of verzending of met het inloggen – kun je contact met ons opnemen, dan helpen wij je graag verder.
Wanneer kan ik welke SOA testen?
SOA | Windowfase |
---|---|
Chlamydia | 14 dagen |
Gonorroe | 14 dagen |
Trichomonas | 4 weken |
Mycoplasma | 3-4 weken |
Hiv sneltest | 12 weken |