Better safe than sorry

Anonieme SOA thuistest
vanaf €39,95

  • Anoniem, discreet
  • Uitslag vaak volgende dag
  • Gecertificeerd lab

Kies jouw SOA thuistest

Heb jij klachten of heb je onveilig seksueel contact gehad? Dan is het handig om een soa test te doen. Kun je niet naar de huisarts en kom je niet in aanmerking voor een soa test bij de GGD? Bij Soa-thuistest kun jij je anoniem laten testen op de volgende soa’s : Chlamydia, Gonorroe, Trichomonas, Mycoplasma en  HIV. Het afgenomen materiaal gaat naar een Iso-gecertificeerd laboratorium (Reinier MDC) waardoor de testen net zo betrouwbaar zijn als bij de huisarts en GGD.

Hoe werkt het?

gratis-test-advies-icon-shutterstock-kleur

Gratis test advies

Vul onze anonieme testwijzer in of neem contact met ons op voor persoonlijk testadvies.

bestel-de-test-icon-kleur

Bestel de test

Kies de tests die jij wil doen en voeg ze toe aan je winkelmandje. Klik vervolgens op ‘bestellen’.

neem-thuis-de-test-af-icon-shutterstock-kleur

Neem thuis de test af

Volg de instructies op in het pakket en neem een zelfswab, urinesample of vingerprik af thuis af.

stuur-test-naar-lab-icon-shutterstock-kleur

Stuur test naar lab

Stop de buis(jes) in de bijgeleverde envelop en doe die gratis op de post

check-uitslag-icon-shutterstock-kleur

Check uitslag

Kijk na 2-3 dagen in ons online uitslagenportaal met je barcode en opgegeven geboortedatum.

positief-getest-icon-shutterstock

Positief getest?

Waarschuw je partners en laat je behandelen door jouw huisarts of anoniem door de artsen van  onze samenwerkingspartner OneDayClinic.

Dermatoloog, microbioloog, arts en oprichter Onedayclinic

Het team achter SOA thuistest

Het team achter SOA thuis test is een basisarts een microbioloog en een dermatoloog.

Ervaringen SOA thuistest

Chlamydia zelftest

Test jezelf met een chlamydia zelftest

Wanneer het over Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA) gaat, dan is chlamydia één van de meest voorkomende soorten SOA´s. Bij zowel mannen als vrouwen kan chlamydia opgelopen worden door het hebben van ieder soort seksueel contact: genitale, orale en anale seks. Alleen vrouwen kunnen aan anale zelfbesmetting doen, doordat de vagina in de buurt ligt van de anus. Het gebruiken van een condoom zal de risico´s op chlamydia drastisch kunnen beperken. Chlamydia kan in principe goed behandeld worden met antibiotica, maar dan moet je wel weten dat je chlamydia hebt opgelopen. Je moet niet denken dat als je na onveilige seks geen klachten hebt, je ook geen SOA hebt opgelopen. Chlamydia geeft in veel gevallen namelijk geen klachten. Doe nadat je onveilige seks hebt gehad dan ook een chlamydia zelftest.

Met chlamydia zelftesten jezelf en anderen beschermen

Chlamydia zelftesten zijn erg belangrijk als je van jezelf weet dat je regelmatig en met wisselende partners onveilige seks hebt. Je kunt namelijk seks zonder condoom hebben en daarna chlamydia oplopen zonder dat je klachten ervaart. Op de lange termijn kun je eventueel wel wat ernstigere gezondheidsproblemen zoals onvruchtbaarheid ontwikkelen en daarnaast blijf je bedpartners besmetten. Chlamydia zelftesten moet je dus eigenlijk gebruiken zodra je onveilige seks hebt gehad, om uit te sluiten dat jij besmet bent. Tevens voorkom je zo dat je anderen besmet met chlamydia. Blijk je positief getest te zijn voor chlamydia, dan kun je dit laten behandelen met antibiotica.

Een zelftest chlamydia bestellen bij SOA-thuistest.nl

Of je nu wel of geen klachten hebt, als je vermoedt dat jij misschien chlamydia hebt opgelopen, dan is een zelftest chlamydia van SOA-thuistest.nl bestellen zo gebeurd. Je kunt je natuurlijk ook melden bij de GGD of huisarts, maar hiermee wordt je anonimiteit niet gewaarborgd. Dit is toch wel belangrijk als je niet aan de grote klok wilt hangen dat jij je op chlamydia wilt laten testen. Daarom is onze zelftest chlamydia zo handig, je identiteit hoef je niet prijs te geven, ook niet bij het ontvangen van de uitslag van de test. Een partnerwaarschuwing kan eventueel ook anoniem, maar dit kan wellicht herleidbaar zijn.