Better safe than sorry

Anonieme SOA thuistest
vanaf €39,95

  • Anoniem, discreet
  • Uitslag vaak volgende dag
  • Gecertificeerd lab

Kies jouw SOA thuistest

Heb jij klachten of heb je onveilig seksueel contact gehad? Dan is het handig om een soa test te doen. Kun je niet naar de huisarts en kom je niet in aanmerking voor een soa test bij de GGD? Bij Soa-thuistest kun jij je anoniem laten testen op de volgende soa’s : Chlamydia, Gonorroe, Trichomonas, Mycoplasma en  HIV. Het afgenomen materiaal gaat naar een Iso-gecertificeerd laboratorium (Reinier MDC) waardoor de testen net zo betrouwbaar zijn als bij de huisarts en GGD.

Hoe werkt het?

gratis-test-advies-icon-shutterstock-kleur

Gratis test advies

Vul onze anonieme testwijzer in of neem contact met ons op voor persoonlijk testadvies.

bestel-de-test-icon-kleur

Bestel de test

Kies de tests die jij wil doen en voeg ze toe aan je winkelmandje. Klik vervolgens op ‘bestellen’.

neem-thuis-de-test-af-icon-shutterstock-kleur

Neem thuis de test af

Volg de instructies op in het pakket en neem een zelfswab, urinesample of vingerprik af thuis af.

stuur-test-naar-lab-icon-shutterstock-kleur

Stuur test naar lab

Stop de buis(jes) in de bijgeleverde envelop en doe die gratis op de post

check-uitslag-icon-shutterstock-kleur

Check uitslag

Kijk na 2-3 dagen in ons online uitslagenportaal met je barcode en opgegeven geboortedatum.

positief-getest-icon-shutterstock

Positief getest?

Waarschuw je partners en laat je behandelen door jouw huisarts of anoniem door de artsen van  onze samenwerkingspartner OneDayClinic.

Dermatoloog, microbioloog, arts en oprichter Onedayclinic

Het team achter SOA thuistest

Het team achter SOA thuis test is een basisarts een microbioloog en een dermatoloog.

Ervaringen SOA thuistest

SOA zelftest

Een eenvoudige wijze om te testen met een SOA-zelftest

Een Seksueel Overdraagbare Aandoening (SOA) loop je niet zomaar op. Je kunt besmet raken door onveilig seksueel contact. Heb je meerdere partners waarmee je onveilig vrijt, dan is het risico extra groot om elkaar te besmetten. Het advies is dan ook om bij wisselend seksueel contact altijd een condoom te gebruiken. Dit is de enige manier om het risico op een SOA zo klein mogelijk te houden. Ben je besmet maar weet je dit van jezelf niet omdat je geen klachten hebt? Je kunt dan nog wel besmettelijk zijn. Je doet er dan goed aan om regelmatig een SOA-zelftest af te nemen.

Hoe kun je een SOA-zelftesten en wat is het verschil tussen een zelftest en thuistest?

Een zelf test kan je kopen bij de drogist. Bijvoorbeeld een chlamydia/gonorroe zelftest, hierbij doe je de test en heb je de uitslag binnen 15 minuten, net als bij een zwangerschapstest. Zulke SOA-zelftests zijn alleen bijna altijd onbetrouwbaar. Een SOA-thuistest is een test die je online koopt en thuis doet, zelf afneemt en vervolgens naar het laboratorium stuurt. Deze test is wel betrouwbaar. De enige betrouwbare zelftest is de HIV-zelftest. SOA-zelftesten is heel gemakkelijk om snel zekerheid te hebben of je met een SOA rondloopt. Na bestelling krijg je de zelftest oftewel SOA-thuistest in een blanco envelop thuis geleverd. Dit is belangrijk, want hiermee wordt je anonimiteit gewaarborgd. Afhankelijk van het type SOA-zelftest moet je vaginaal wat materiaal afnemen, urine opvangen of een keel- of anale swab afnemen. Volg hiervoor de bij de test meegeleverde instructies. Dit materiaal stuur je terug, waarna de test naar het laboratorium wordt gebracht. Na 2 tot 3 werkdagen kun je online de uitslag bekijken. Wil je volledig anoniem blijven, dan is het mogelijk om de test onder een andere naam en/of geboortedatum af te nemen. Waar je rekening mee moet houden, is dat de test binnen 72 uur na afname van het materiaal in het lab moet arriveren. Doe de test daarom direct op de post.

Een zelftest SOA bestellen op SOA-thuistest.nl

De ideale wijze om snel en desnoods anoniem jezelf te testen op een SOA, is door een zelftest SOA te bestellen op SOA-zelftest.nl. Wij bieden je extra voordelen ten opzichte van een SOA-test die je door de GGD of de huisarts laat uitvoeren. Bij ons mag iedereen een thuistest bestellen, ook als je niet tot een risicogroep behoort. Daarnaast is de uitslag bij ons sneller binnen en mag je de test volledig anoniem doen. Deze voordelen bieden de GGD en huisarts niet. Het soort lab dat wij gebruiken is dezelfde als die van de GGD en de huisarts, dus de uitslag is net zo betrouwbaar.