Toont alle 6 resultaten

Schaf een SOA-test vrouw aan als je als vrouw duidelijkheid wilt

Gemiddeld lopen er in Nederland jaarlijks zo´n 100.000 mensen een SOA op. Dit is een indrukwekkend aantal, wanneer je nagaat dat er op scholen en in de media toch wel veel voorlichting is. Het lukt mensen dus niet om altijd veilige seks te hebben, ondanks dat ze niet onwetend zijn. Dit gaat om zowel mannen als vrouwen. Ze kunnen dezelfde soort SOA oplopen, maar zijn wel verschillen in de klachten die ervaren worden. Ook de testmethode is voor een vrouw meestal anders dan voor een man. Bij de man wordt meestal de urine getest en bij de vrouw wordt er een vaginale zelfswab gedaan.

Laat je op een SOA-testen als vrouw

Wanneer er klachten ontstaan naar aanleiding van een SOA, dan zal dit in de meeste gevallen bij mannen eerder op te merken zijn dan bij vrouwen. Vrouwen lopen dus een risico om langer met een SOA rond te lopen, zonder dat ze het doorhebben. Dit komt omdat bepaalde klachten ook symptomen kunnen zijn van andere ziektes. Laat je jezelf op een SOA-testen als vrouw, dan gaat dit in de regel ook iets anders dan bij een man. Bij een SOA-test voor een man is urine meestal voldoende. Vrouwen moeten meestal een zelfswab doen. Dit houdt in dat er materiaal moet worden afgenomen van de vagina. Bij de test vind je hiervoor instructies. Daarom moet je altijd kiezen voor een SOA-test voor vrouwen.

Bestel als vrouw een test voor SOA bij SOA-thuistest.nl

Ben jij een vrouw en heb je bepaalde klachten die eventueel op een SOA wijzen? Of weet je van jezelf dat je onveilige seks hebt gehad en wil je jezelf gerust stellen? Bestel als vrouw een test voor SOA’s bij SOA-thuistest.nl. Wij bieden diverse SOA-testen voor vrouwen aan, voor onder andere chlamydia en gonorroe. Om de test uit te voeren hebben wij enkel een zelfswab (uitstrijkje) nodig die je naar ons terugstuurt. Wij zorgen dat je binnen enkele dagen een betrouwbare uitslag krijgt via een gecertificeerd laboratorium.

Lees meer