Better safe than sorry

Anonieme SOA thuistest
vanaf €39,95

  • Anoniem, discreet
  • Uitslag vaak volgende dag
  • Gecertificeerd lab

Kies jouw SOA thuistest

Heb jij klachten of heb je onveilig seksueel contact gehad? Dan is het handig om een soa test te doen. Kun je niet naar de huisarts en kom je niet in aanmerking voor een soa test bij de GGD? Bij Soa-thuistest kun jij je anoniem laten testen op de volgende soa’s : Chlamydia, Gonorroe, Trichomonas, Mycoplasma en  HIV. Het afgenomen materiaal gaat naar een Iso-gecertificeerd laboratorium (Reinier MDC) waardoor de testen net zo betrouwbaar zijn als bij de huisarts en GGD.

Hoe werkt het?

gratis-test-advies-icon-shutterstock-kleur

Gratis test advies

Vul onze anonieme testwijzer in of neem contact met ons op voor persoonlijk testadvies.

bestel-de-test-icon-kleur

Bestel de test

Kies de tests die jij wil doen en voeg ze toe aan je winkelmandje. Klik vervolgens op ‘bestellen’.

neem-thuis-de-test-af-icon-shutterstock-kleur

Neem thuis de test af

Volg de instructies op in het pakket en neem een zelfswab, urinesample of vingerprik af thuis af.

stuur-test-naar-lab-icon-shutterstock-kleur

Stuur test naar lab

Stop de buis(jes) in de bijgeleverde envelop en doe die gratis op de post

check-uitslag-icon-shutterstock-kleur

Check uitslag

Kijk na 2-3 dagen in ons online uitslagenportaal met je barcode en opgegeven geboortedatum.

positief-getest-icon-shutterstock

Positief getest?

Waarschuw je partners en laat je behandelen door jouw huisarts of anoniem door de artsen van  onze samenwerkingspartner OneDayClinic.

Dermatoloog, microbioloog, arts en oprichter Onedayclinic

Het team achter SOA thuistest

Het team achter SOA thuis test is een basisarts een microbioloog en een dermatoloog.

Ervaringen SOA thuistest

HIV thuistest

Wil jij je op HIV-testen? Doe dan de HIV-thuistest

Een SOA oplopen door onveilige seks is altijd vervelend, vooral ook omdat je hiermee anderen kunt besmetten. Wanneer je jezelf tijdig laat testen en bij een positieve test laat behandelen, dan kun je relatief gemakkelijk van een SOA afkomen. Dit geldt niet voor HIV. HIV staat voor Humaan immunodeficiëntievirus en is een virus die het immuunsysteem aantast. In tegenstelling tot veel andere soorten SOA´s, is HIV ongeneeslijk en kun je zonder een juiste behandeling AIDS ontwikkelen. HIV kan mede door onveilige seks worden overgedragen, maar ook door contact met bloed of gebruikte naalden. Zelfs een baby kan besmet worden door het drinken van besmette moedermelk. HIV is dus een ernstige en blijvende vorm van een SOA. Als je dus vermoedens hebt, doe dan zeker een HIV-thuistest.

Krijg zekerheid met HIV-thuistesten

De meeste mensen die met HIV besmet raken, ontwikkelen enkele weken na de besmetting symptomen, zoals koorts, hoofdpijn, keelpijn, diarree, huiduitslag en slecht tegen licht kunnen. Meestal worden de klachten gelinkt aan een zware griep en kunnen na verloop van tijd verdwijnen. Maar dit is nog maar de eerste fase. De volgende fase kan zonder symptomen verlopen, maar je kunt ook last krijgen van opgezette klieren, afvallen, moeheid en koorts. Daarna gaat HIV over in AIDS, waarbij het immuunsysteem dusdanig is verzwakt, dat je van ogenschijnlijk onschuldige infecties al doodziek kunt worden of zelfs kunt overlijden. Het is daarom zeer belangrijk om HIV tijdig te ontdekken. Je kunt dan een behandeling starten, waardoor voorkomen wordt dat je AIDS krijgt. Heb je griepklachten na onveilige seks? Dan is het een kleine moeite om HIV-thuistesten in huis te halen.

Een thuistest HIV bestellen bij SOA-thuistest.nl

Een thuistest HIV van SOA-thuistest.nl kun je gemakkelijk thuis uitvoeren. Je brengt hiervoor een bloeddruppel op de test aan en na 15 minuten kun je van de test aflezen of je besmet bent met HIV. Test je positief? Laat je dan nogmaals testen, waarbij je bloed in het laboratorium wordt onderzocht. Test je weer positief, dan moet je worden doorverwezen naar een HIV Behandelcentrum. Test je negatief? Wij adviseren je dan om 3 maanden na je laatste seksueel contact nogmaals een thuistest HIV uit te voeren om met zekerheid uit te sluiten dat je HIV hebt.